Hrvatski radio

Radio Split

Petorica narušavala javni red i mir

28.12.2014.

11:20

Autor: PU

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su tri teške krađe, jedna krađa, jedna utaja, jedan požar, te narušavanje javnog reda i mira. Zabilježeno je sedam prometnih nesreća od kojih pet s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Noćas oko ponoći u Splitu, u Dubrovačkoj ulici, u ugostiteljskom objektu nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira policijski službenici su intervenirali prema pet osoba. Na zapovijedi u cilju uspostavljanja stanja povoljnog javnog reda i mira osobe su se oglušile te pokušale spriječiti intervenciju policijskih službenika, bijegom a potom pružajući otpor, te su korištena sredstva prisile. Tijekom postupanja jedan policijski službenik je napadnut od strane 32-godišnjaka i 30-godišnjaka prema kojima je postupao. Protiv pet osoba, 27-godišnjaka, 56-godišnjaka, 25-godišnjaka, 32-godišnjaka i 30-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te sprječavanja službene osobe iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su od navedenih sudionika 32-godišnjak i 30-godišnjak uhićeni i dovedeni na kriminalističko istraživanje. Tijekom intervencije nitko nije ozlijeđen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.