Hrvatski radio

Radio Split

Počeo Festival o pravima djece

17.11.2014.

10:43

Autor: Mirjana Maroević, Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šesti Festival o pravima djece, čiji je cilj promicanje dječjih prava kroz stvaralaštvo djece i odraslih, najvećim dijelom kroz filmsku umjetnost različitih žanrova, održat će se od 17. do 22. studenoga 2014. godine u Zagrebu i Splitu. Gradu domaćinu i pokrovitelju Festivala, Zagrebu, pridružio se grad partner Split.


Novo izdanje Festivala predstavlja značajan programski i produkcijski pomak, s obzirom na to da će se raznovrstan međunarodni program događati istovremeno u dva najveća hrvatska grada, a ovogodišnja zemlja partner je Bosna i Hercegovina.

Fokus ovogodišnjeg izdanja jest nasilje nad djecom, te će se prije i za vrijeme Festivala održati niz aktivnosti kako bi se ukazalo na ovaj gorući problem današnjice.

U festivalski program uključila se i Gradska knjižnica Marka Marulića svojom tradicionalnom filmskom radionicom koja je počela u 10 sati i na kojoj će marljivi i kreativni osnovnoškolci raditi na kratkometražnom filmu. Njihov završni rad će biti prikazan zadnji dan Festivala, u kinu Karaman, u subotu 22. studenog, s početkom u 20 sati.

Festival zajednički organiziraju UNICEF, Hrvatski filmski savez te Ured pravobraniteljice za djecu. O detaljima programa govore nam umjetnička direktorica festivala Tatjana Aćimović i gradonačelnikova savjetnica za obrazovanje Anđelka Visković:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.