Hrvatski radio

Radio Split

Počeo Festival znanosti u Sinju

15.09.2014.

10:33

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Peti Festival znanosti "Sinj 2014" sinoć je svečano otvorio predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, prvi put kao pokrovitelj te petodnevne smotre popularizacije znanosti koja je okupila brojne naše istaknute znanstvenike iz zemlje i svijeta. Kao uvod u Festival, predsjednik Josipović je u punoj sinjskoj kino dvorani održao predavanje o znanosti i obrazovanju kao temelju moderne Hrvatske, i evo što je što je Josipović odgovorio na pitanje posjetitelja o sve učestalijim slučajevima lažnih diploma u vodećim državnim tvrtkama:

Na Festivalu znanosti večeras u 20 sati je okrugli stolo "Poslije nas potop – Znanost na taktičkim mjerama"". A poslijepodne u 18 sati u Alkarskim dvorima Nino Raspudić govorit će o temi "Orijentalizam, balkanizam, Morlaci i Vlaji", a zatim će Tomislav Domazet – Lošo s Instituta Ruđer _Boškovići dovcent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predavati o temi "Mikrorevolucija: korijeni dobra i zla sežu duboko u vrijeme". Tom mladom znanstveniku sinoć je uručena i osobna godišnja nagrada grada Sinja za osobite uspjehe u znanstvenim istraživanjima. U razgovoru s Mladenom Vukovićem, o hrvatskoj znanosti danas u svijetu te o svom večerašnjem predavanju, Tomislav Domazet – Lošo kaže:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.