Hrvatski radio

Radio Split

Policija dogovara predaju Perkovića Njemačkoj

24.01.2014.

10:24

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HTV neslužbeno doznaje da je postignut dogovor hrvatske i njemačke policije da se Perkovića sutra preda te bi on mogao biti u popodnevnim satima u Njemačkoj.

A profesor ustavnog prava Branko Smerdel ocijenio je sinoć kako je prava sreća da je stopirano donošenje ustavnih promjena, ocijenivši kako bi neka od predloženih rješenja rezultirala dalekosežnim negativnim posljedicama. Predložene ustavne promjene dogovorene su preglasavanjem i galamom, uopće nije bilo javne rasprave, a sada je i potpuno neizvjesno hoće li se Ustav doista i izmijeniti, rekao je Smerdel, uvodničar na sinoćnjoj tribini Kluba pravnika Zagreba, pod naslovom Ustavne promjene i stanje ustavnosti, održane na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Osvrnuo se i na reakciju predsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Peđe Grgina vezano za novinarska pitanja o sudbini ustavnih promjena. U posljednje vrijeme popularni i inače hladni predsjednik saborskog Odbora za Ustav jučer je prvi put izgubio živce i novinarima rekao kako neće odgovarati na pitanja o Ustavu, a kad su ga pitali zašto, rekao je, 'e, neću', kazao je Smerdel.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.