Hrvatski radio

Radio Split

Pomoć u tragediji obitelji Boban-Nešić u Prugovu

16.03.2022.

10:20

Autor: HRT Radio Split

Uništeni stan

Uništeni stan

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

22. veljače 2022. u požaru je izgorio stan obitelji Boban-Nešić u obiteljskoj kući u zaseoku Bobani kod Prugova. Mještani su pokrenuli akciju prikupljanju pomoći kako bi se u toj tragediji barem malo pomoglo mladoj obitelji koja trenutno proživljava najteže dane. O toj akciji Denis Šabić razgovara s Irenom Nešić:

Irena Nešić

Od ozljeda zadobivenih u požaru u splitskoj bolnici je nakon tjedan dana borbe preminula 31-godišnja Sanja Boban. Liječnici nisu uspjeli spasiti ni njezinu nerođenu bebu. Sanjin suprug je u životnoj opasnosti zbog teških ozljeda zadobivenih prilikom eksplozije peći na lož ulje u obiteljskoj kući u zaseoku Bobani. U bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu trenutno vodi najtežu bitku - onu za život.

Nakon niza tragičnih događanja, najteže je što je bez majke ostao trogodišnji dječak koji, srećom, tog kobnog dana nije bio u stanu. Sada mu jedino preostaje čekati oca da se vrati kako bi zajedno prebrodili stravičnu tragediju koja je zadesila njihovu obitelj.

Kako bi im olakšali taj težak početak, prijatelji mlade obitelji Boban-Nešić prikupljaju donacije za obnovu njihova doma koji je potpuno uništen u požaru. Novi početak nikome nije lagan, a pogotovo ne obitelji koja je ostala bez mlade i tragično preminule majke i supruge, a svaki idući dan im je nova neizvjesnost dok god ne budu sigurni da će se oporaviti dječakov otac i suprug pokojne Sanje.

Ne možemo puno toga popraviti za ovu obitelj. Sve bi bilo puno lakše da je nastala samo materijalna šteta. S gorkim okusom u ustima započeli smo prikupljanje donacija dok je naša prijateljica Sanja još bila živa, kako bi mladu obitelj nakon oporavka dočekala kakva-takva sredstva na računu. Sada, nažalost, prikupljamo novac za njezinog dječaka i supruga, kako bi obnovili svoj dom i nastavili život - kažu mještani u dopisu medijima.

Pozivamo sve ljude koji mogu pomoći donacijama da nam se pridruže i olakšaju ovoj obitelji teške dane koji će, nažalost, još neko vrijeme potrajati. U ovakvim tragedijama i iznimno mučnim situacijama smatramo da je naša dužnost pomoći svojim sugrađanima, susjedima, prijateljima te zaštititi naše najmlađe članove, poput trogodišnjeg dječaka koji još uvijek čeka majku i oca da ga odvedu u svoj dom. Potrebna im je pomoć naše zajednice kako bi stali na noge i ponovo počeli živjeti u obnovljenom domu.

Kako bi sve bilo transparentno, otvoren je račun na koji se mogu uplatiti donacije za obitelj Boban-Nešić od 11. ožujka do 30. travnja ove godine. Prikupljanje donacija za obnovu uništenog doma organizirali smo uz odobrenje roditelja te obitelji tragično stradalih prijatelja. Za takvu namjenu otvoren je poseban račun preko udruge Svetog Jeronima: HR71 2340 0091 5111 78926; Swift code: PBZGHR2X. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.