Hrvatski radio

Radio Split

Premijer Milanović u Sinju

08.11.2014.

12:02

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio je Sinj, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Branka Grčića i ministra obrane Ante Kotromanovića. Glavna tema bio je prvi sastanak Odbora za organizaciju 300. Alke koja će se održati 2015. godine. Na sastanku u Alkarskim dvorima uz premijera i njegove suradnike sudjelovalo je cjelokupno čelništvo VAD-a na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem, župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnici Sinja, Trilja i Vrlike – Ivica Glavan, Ivan Šipić i Ivan Čorić, predsjednik sinjskog Gradskog vijeća Hrvoje Markulin, te čelnici Otoka, Hrvaca i Dicma – Branko Samardžić, Dinko Bošnjak i Ivan Maretić. Na ovom sastanku predsjednik VAD-a dr Stipe Jukić izvijestio je nazočne o do sada odrađenim aktivnostima na izgradnji dvora, s posebnim naglaskom na završni dio gdje je najvažniji projekt dovršetak Alkarskog muzeja.

Premijer Zoran Milanović u Sinju je komentirao vijest da bi se predsjednički izbori mogli održati 11. siječnja. Rekao je da se o datumu još nije razgovaralo, ali kada bi se izbori i održali 11. siječnja, ustavni rok ne bi bio probijen. Prema njegovu tumačenju, to je u ovom trenutku sporedno pitanje. 'Hoće li to biti 11. siječnja, 4. siječnja ili 28. prosinca, tako je svejedno', dodao je.

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja, Milanović je kazao da nema razloga smjenjivati ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, istaknuvši kako za smjenu ministra mora imati ozbiljnije razloge no što su to medijske spekulacije. Na novinarski upit hoće li smijeniti ministra Zmajlovića, kako to piše Jutarnji list pozivajući se na anonimne izvore u Vladi, Milanović je uzvratio protupitanjem: 'Zašto?'. Novinarima je poručio: 'Nemojte nagađati'.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.