Hrvatski radio

Radio Split

Prijavite se za testiranje inteligencije

16.09.2018.

09:55

Autor: Mladen Vuković

Prijavite se za testiranje inteligencije

Prijavite se za testiranje inteligencije

Foto: - / -

Hrvatska Mensa deveti put sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije kojim se obilježava osnivanje Mense u Oxfordu 1946. godine. Dan Inteligencije obilježava se u više zemalja u kojima postoji Mensa kao udruga, a mi ćemo ga obilježiti testiranjem u 4 grada po cijenama koje su iznimno pristupačne.

Odabrani gradovi su Zagreb, Pula i Split u kojima će se testiranje održati 22. rujna te Varaždin u kojem testiramo 29. rujna. Cijena testiranja za online prijave iznosi 70 kn, a za prijavu i plaćanje na licu mjesta 80 kn.

Mensa je neprofitna udruga visoko inteligentnih osoba kojau u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a njezina je osnovna djelatnost testiranje građana, a ciljevi druge jesu:

prepoznavanje i promicanje ljudske inteligencije radi dobrobiti čovječanstva

poticanje istraživanja o prirodi, značajkama i korištenju inteligencije

pružanje poticajne intelektualne i društvene okoline svojim članovima.

Diljem svijeta u udrugu je uključeno preko sto tisuća članova.

Prijave za testiranja primaju se na web-stranicama hrvatske Mense gdje možete pronaći i više informacija o pravilima testiranja te funckioniranju udruge.

Na testiranje je potrebno donijeti identifikacijski dokument, npr. osobnu iskaznicu ili putovnicu te studentsku iskaznicu (X-icu).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.