Hrvatski radio

Radio Split

Proslavili smo 60. rođendan

29.07.2014.

06:37

Autor: Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radio Split je sinoć u Vili Dalmaciji na velikom rođendanskom slavlju obilježio 60. obljetnicu stalnog emitiranja svog slušanog programa. Proslavu su uveličali i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i župan Zlatko Ževrnja. Obojica su rekli kako upravo Radio Splitu najviše vjeruju te kako mu se uvijek vraćaju. Na proslavi je bio i ravnatelj Hrvatske radio televizije Goran Radman koji je istaknuo vrijednost kontinuiteta našeg radija. Među uzvanicima je bio i novi splitski akademik Jakša Fiamengo, koji se prisjetio svojih prvih novinarskih zadataka na Radio Splitu. Našoj svečanosti nazočili su i brojni uglednici iz splitskoga javnog i kulturnog života, kao i kolege iz drugih centara. Klapa Cambi, Tonči i Vjekoslava Huljić, Petar Grašo, Danijela Martinović, Meri Cetinić - samo su neki od splitskih glazbenika koji su uveličali rođendansku proslavu Radio Splita. Najviše pažnje plijenila je Jelena Rozga. Veliku rođendansku tortu zajednički su narezali bivši i sadašnji čelnici naše radijske kuće te naše novinske legende...

Slavlje bivših i sadašnjih djelatnika Radio Splita nastavilo se na splitskoj rivi gdje je Jazz orkestar Hrvatske radio televizije izvodio hitove švedske grupe ABBA.

A dans nam se pridružila i baba Manda... 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.