Hrvatski radio

Radio Split

Split i Županija pomažu poplavljene

19.05.2014.

15:04

Autor: Zrinka Srpak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezapamćene poplave u Hrvatskoj, još su jednom pokazale solidarnost svih naših sugrađana koji su se aktivirali u prikupljanju humanitarne pomoći. I grad Split i županija pozivaju građane da se putem Crvenog križa i Udruge veterana 4. gardijske brigade uključe i pokažu humanost na djelu. Više u prilogu Zrinke Srpak…

Pomoć skupljaju i Bračani. Prvoga dana najviše su učinili Pučišćani koji su do vrha napunili kombi. Pomoć se prikuplja u tamošnjem hotelu Porat, dok su u trgovinama u Pučišćima postavljene kutije u kojima se prikuplja novčana pomoć. U akciju su se uključile i bračke Osnovne i srednje škole. Crveni križ Brača  prikuplja pomoć u svojim prostorijama u Supetru dok se u Bolu pomoć prihvaća u prostorijama Doma za kulturu.

 

I crveni križ otoka Hvara prikuplja pomoć u Hvaru, Starom gradu, Jelsi i Vrboskoj. Prikupljanje pomoći traje večeras do 20, a sve prikupljeno već sutra plovi za Split.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.