Hrvatski radio

Radio Split

Splitski HDZ traži ispriku zbog spomenika braniteljima

05.11.2014.

11:26

Autor: Karlo Reitober, Rodoljub Jović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Splitski HDZ-e šokiran je zahtjevom gradskog pročelnika za mjesnu samoupravu, koji je - kako je to jučer izjavio predsjednik gradskog kotara Pujanke, zatražio da se ukloni spomen ploča poginulim braniteljima.

U današnjem priopćenju čelnik splitskog HDZ-a Petar Škorić traži od splitskog gradonačelnika Baldasara ispriku te smjenu pročelnika Butorovića. Ukoliko izostane Vaša primjerena reakcija, samo ćete potvrditi da je Butorović bio tek puka marioneta koja je slijepo izvršavala Vaše zapovijedi. Vaša reakcija i naknadno pozivanje na propisanu proceduru tek je blijedi pokušaj izvlačenja i saniranja nastale štete jer su gradske službe bile pravodobno upoznate s namjerom podizanja spomen obilježja, pa su to mogle i pripremiti u redovnom postupku, stoji u priopćenju splitskog HDZ-a.


Podsjetimo, iz Banovine su priopćenjem reagirali jučer poslijepodne. Pojašnjavaju kako se ne radi se o namjeri uklanjanja spomenika, niti 'udara' na branitelje i obitelji poginulih branitelja kako je to iznio predsjednik Gradskog kotara Pujanke. Iz gradske uprave naglašavaju da prilikom postavljanja Spomen ploče na Pujankama nije iispoštovana propisana procedura o načinu, uvjetima i kriterijima koje je potrebno zadovoljiti da bi se na javnim gradskim površinama mogao postaviti spomenik. Iz splitske gradske uprave o tome su izvijestili Gradski kotar, te ga pozvali da se pogreška riješi bez nepotrebnog podizanja tenzija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.