Hrvatski radio

Radio Split

Splitsko-dalmatinska županija i HŽ potpisali ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području županije

15.11.2022.

13:22

Autor: HRT Radio Split

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Foto: RADIO SPLIT / HRT

Župan Blaženko Boban i direktor Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije. Pojedinačna visina potpore po studentu iznosi 75 kuna, odnosno 10 eura mjesečno u tekućoj akademskoj godini, koju će financirati Splitsko-dalmatinska županija. Na taj način studentima je omogućen besplatan prijevoz vlakovima do mjesta njihova studiranja. Provođenjem ove mjere povećao se i broj putnika u vlakovima a od 10. -og prosinca uvest će se i niskopodni vlak koji će prometovati na relaciji Split -Kaštel Stari. Poslušajmo direktora Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Blaženka Bobana.

Potpisivanje ugovora SDŽ I HŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Počeo ENTER

Međunarodna znanstveno stručna konferencijaENTER

Emisija

Dnevnik Radio Splita

Središnja informativno-politička emisija koja se emitira od ponedjeljka do subote u trajanju do 25 minuta.

Poslušajte u Slušaonici