Hrvatski radio

Radio Split

Trogirska intrada od 26. rujna

08.09.2014.

18:22

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Trogir u suradnji s Turističkom zajednicom grada Trogira i ove godine organizira drugu po redu jesensku sajamsku manifestaciju TROGIRSKA INTRADA 2014, koja će se održati u Trogiru od 26. do 28. rujna 2014. godine.


Nakon uspješno organiziranih i izvrsno posjećenih predsezonskih sajmova, u nastojanju da se i u postsezonskom razdoblju obogati ponudu Grada Trogira, pozivaju se izlagači da predstave dalmatinske tradicionalne i autohtone proizvode.

U sajamskom dijelu manifestacije, s ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude cijele Hrvatske a napose Dalmacije, predstaviti će nam se:

  • proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitih preparata i drugih raznovrsnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova),
  • obrtnici koji se bave očuvanjem starih zanata kao i proizvođači tradicionalnih rukotvorina
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) sa svojom bogatom agroturističkom ponudom, napose ponudom ruralnog turizma regije.

Programskim dijelom manifestacije nastojat će se predstaviti narodne običaje te tradicijske plesove i glazbu valorizirajući iste kao dijelove nematerijalne kulturne baštine, dok će se kroz stručna predavanja razmijeniti iskustava u razvoju proizvodnje autohtonih proizvoda i usluga kao vrlo važnog dijela malog i srednjeg poduzetništva.

Trogirska intarda dobila je ime po riječi koja znači urod, plodove mukotrpnog rada težaka, rezultate cjelogodišnjeg rada na zemlji.

...Intrada znači i rezultat strpljenja obrtnika, krunu rada vrijednih ruku, ali i priznanje u radu na promociji nematerijalne baštine...

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.