Hrvatski radio

Radio Split

Tvrtki Valleus ponovno najam Turističke palače

03.06.2015.

16:27

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko Povjerenstvo za „Turističku palaču“ u Splitu ponovno je za najpovoljniju ponudu za plodouživanje i njezinu rekonstrukciju odabralo ponudu tvrtke Valleus d.o.o. iz Splita. Povjerenstvo će predložiti Gradonačelniku, a on Gradskom vijeću da donese Odluku o izboru ponuditelja. Gradsko vijeće dobit će na uvid kompletnu dokumentaciju s pristiglim ponudama svih triju tvrtki koje su natjecale (ostale dvije tvrtke su Neir d.o.o. Split i Translacija d.o.o. Split). Prošle godine osnovana Tvrtka Valleus ponudila je Gradu Splitu mjesečnu naknadu od 23.104 eura, odnosno 25-godišnju naknadu u visini 6.931.200 eura. Prosječna cijena najma prostora i terase po kojoj će ih plodouživatelj davati u najam iznosi po metru četvornom 27 eura. Ponuditelj se obvezao u roku šest mjeseci završiti radove na rekonstrukciji te platiti rate godinu dana unaprijed.

Nakon burnih prepirke u Gradskom vijeu, prvi natječaj za plodouživanje splitske Turističke palače poništen je u jesen prošle godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.