Hrvatski radio

Radio Split

Vrijeme od maškara

22.01.2014.

08:17

Autor: MV, trogir.hr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počelo je vrijeme poklada, maškara i karnevala koje će do početka ožujka donijeti niz zabavnih događanja u brojnim dalmatinskim mjestima. Prva primopredaja ključeva grada maškarama bila je u Trogiru.

Ključeve Grada trogirskim je maškarama u Salonu grada 17. siječnja predao dosadašnji gradonačelnik Ante Stipčić, zaželjevši svom nasljedniku Valentinu Bubli – Vali uspjeh u radu i ostvarenje svih ciljeva.
Preuzevši ključeve Vale je obećao kako će grad obući u zlato i dijamant, dovest će kare i konje, napravit će novi most, asfaltirat će sve gradske ulice, ali prvo one sebi ispred vrata. I svi će građani biti sretni, a ukoliko slučajno netko bude imao kakav problem, Vale poručuje: „Ured će mi biti na Fortinu, pa mi se svi dragi sugrađani slobodno možete obratiti. Problem ćemo riješiti u što kraćem roku."
Meštar od maškara i predsjednik karnevalske udruge Rašpin Jute, Tonći Barada predstavio je plan i program vladanja gradom, te dodao kako će svi novi djelatnici svoju aktivnost usredotočit na izradu projekata za EU fondove, a zbog štednje u proračunu grada svi će se odreći plače unaprijed za 6 mjeseci.Dodao je kako je ovogodišnji Trogirski karneval koji će se održati 02.ožujka u znaku zviždaljke i zviždača, jer u posljednje vrijeme svi smo počeli „puvat" i tako postali zviždači. Želimo odgovore, želimo podiči prašinu jer smatramo da se uvijek može više i bolje, poručio je, predstavivši nove članove gradske uprave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.