Hrvatski radio

Radio Split

Zasjeda Gradsko vijeće Splita

18.02.2014.

08:20

Autor: Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izviješće o radu gradonačelnika u drugom polugodištu prošle godine te prijedlozi o kadrovskom ekipiranju upravnih vijeća gradskih kulturnih institucija glavne su točke dnevnog reda današnjesjednice splitskoga Gradskog vijeća.

Na negodovanje i pritužbe članova Kazališnog vijeća splitskoga HNK-a da ih Grad kao osnivač bezrazložno i protuzakonito smjenjuje i namjerava na današnjoj sjednici Gradskog vijeća imenovati nove, obrazloženje je dao pravnik u Službi za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Milivoj Hekman.

Sukladno  izmjenama i dopunama Zakona o kazalištima i usklađivanja odredaba Statuta splitskoga HNK-a, potrebno je konstituirati Kazališna vijeća od pet do sedam članova, a ne kao ranije od tri, pet ili sedam, pa bi se sastav i struktura Kazališnog vijeća trebao konstituirati u novom sastavu i približno jednakom mandatu članova.

HSP Ante Starčević je istaknuo da neće podržati gradonačelnikovo izvješće o radu u proteklih pola godine, jer u gradskoj upravi te gradskim poduzećima i ustanovama, imamo samo veliki broj novozaposlenih, a koji su isključivo članovi SDP i koalicijskih partnera. Ta stranka odgradonačelnika traži i obrazloženje o mijenjanju članova Kazališnog vijeća.                                

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.