Hrvatski radio

Radio Split

Županijski sud u Splitu

14.02.2014.

12:02

Autor: Ivan Perdijić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svibnju prošle godine predsjednikom Županijskog suda u Splitu imenovan je Marijan Miletić, do tada parnični sudac na Građanskom odjelu istog suda. Inače, splitski Županijski sud nakon zagrebačkog suda najveći je sud u državi, a zemljopisno gledano pokriva veći teritorij nego zagrebački Županijski sud.

U razgovoru s Ivanom Perdijićem prvi čovjek splitskoga Županijskog suda smatra kako će pilot projekt reforme općinskih sudova u konačnici rezultirati boljim i bržim rješavanjem predmeta. Također ističe kako u svom radu ne osjeća pritisak politike i kako je preraspodjelama u radu smanjio broj neriješenih predmeta.

S obzirom na izmjene kaznenog zakona smanjen je broj sudaca istrage pa je jedan dio njih premješten za prvostupanjske suce kaznenog odjela. Na građanskom odjelu koncem godine s radom je počelo još pet sudaca, a u travnju taj odjel dobiva još jednog suca, istaknuo je Miletić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.