Hrvatski radio

Radio Zadar

"Ispod kože stvarnosti"

14.04.2014.

13:05

Autor: dp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U utorak, 15. travnja, s početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom „Ispod kože stvarnosti“, svjetski poznatog talijanskog fotografa, Maria Giacomellia.

Radovi Maria Giacomellia (1925-2000), velikog talijanskog umjetnika svjetskog glasa, po prvi puta će samostalno biti predstavljeni u Hrvatskoj. Izložbu će otvoriti unuka fotografa Katiuscia Biondi Giacomelli, ravnateljica jednog od dva arhiva posvećena ovom umjetniku, onoga iz Sassoferrata (Italija, Marche).  Na izložbi će biti postavljeno 20 fotografija, a među njima nikada viđene autobiografske i snene fotografije iz serije 31. prosinac (1997). U seriji pejzaža Svijest o zaštiti prirode ('90./2000.) nalaze se međunarodno poznate fotografije i objekti koje je Giacomelli fotografirao od  početka rada pa do 2000., a tu su i fotografije iz serije Priča o mogućim unutrašnjim značenjima ('83./'84.) u kojima stvaran prostor postaje apstraktno mjesto izraza umjetnikove nutrine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.