Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar classic open air za obnovu koncertne dvorane

16.07.2014.

13:57

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi gitarist Luka Stipanov u srijedu, 16. srpnja po drugi put nastupa na festivalu Zadar classic open air. Stipanov nastupa na Trgu Petra Zoranića s početkom u 20 i 30.

Festival je, inače, ustanovljen prošle godine kao dio akcije zadarskog Lions kluba „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. Promovirajući, uglavnom, mlade zadarske glazbenike podsjeća na koncertnu dvoranu razorenu agresorskim granatama u kojoj su nekada pravu, a često i prvu šansu za predstavljanje  imali upravo mladi. 

Sudionici festivala su mahom profesori u Glazbenoj školi Blagoje Bersa i njihovi nekadašnji učenici, sada studenti. I Luka Stipanov je pohađao tu zadarsku glazbenu školu, a sada je student treće godine Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Darka Petrinjaka. Kao maturant je osvojio 3. nagradu na državnom natjecanju, a ove je godine kao član gitarskog trija s kolegama sa studija, na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji osvojio 1. mjesto. Tijekom školovanja usavršavao se na majstorskim tečajevima poznatih gitarista.

Nakon koncerta Luke Stipanova, na programu festivala Zadar classic open air koji se održava uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, bit će još sedam koncerata.  Kao na svima do sada, i na njima će se prikupljati dobrovoljna sredstva za obnovu koncertne dvorane koju bi mnogi Zadrani željeli ponovno vidjeti u punom sjaju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.