Hrvatski radio

Radio Zadar

Južina...

04.11.2014.

09:10

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puše slabo do umjereno, mjestimice jako jugo koje će prema kraju dana biti i olujno. More je malo do umjereno valovito, moguće je da je na otvorenom valovito. Temperature zraka u 7 sati: Zemunik 12, Zadar 13, Pag 16, te Božava 17 stupnjeva. Tlak zraka u Zadru iznosi 1015 hektopaskala. U Zadru se očekuje najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 19 stupnjeva. Samo mjestimice bit će slabe kiše.

Na Jadranu, u Gorskom Kotaru i Lici te unutrašnjosti Istre i Dalmacije promjenljivo je oblačno, povremeno uz slabu kišu, češću na riječkom području. U središnjim i istočnim krajevima pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a u Slavoniji i Baranji ujutro i mjestimičnu maglu. Bit će vjetrovito i u većini kopnenih krajeva osjetno toplije od prosjeka za početak studenog. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

 

 

Biometeorološka prognoza za 4. studenog:

Zbog nepovoljnog utjecaja vremena, očekuju se poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Kod meteoropata će se to manifestirati nesanicom, razdražljivošću, glavoboljom i bolovima na mjestima ranijih ozljeda. Zbog mogućih pojačanih tegoba uzrokovanih vremenskim utjecajem kroničnim bolesnicima se preporuča izbjegavanjevećih napora.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.