Hrvatski radio

Radio Zadar

Online karte za brzobrodske linije

17.04.2014.

08:57

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Krajem ovoga mjeseca u sustav online prodaje karata ući će još četiri katamaranske linije koje održava Jadrolinija, a tri se odnose na zadarski arhipelag: Ist - Molat - Zadar, te Zverinac - Božava - Sestrunj - Zadar i Zadar - Iž - Rava.

Nakon što je u veljači pokrenula pilot projekt online prodaje karata za katamaransku liniju Rijeka – Rab – Novalja, Jadrolinija u sustav prodaje uvodi i dvije katamaranske linije sa splitskog područja - Korčula – Hvar – Split i Lastovo – Vela Lula – Hvar – Split. 

Krajem travnja u sustav online prodaje karata ući će i preostale četiri katamaranske linije Jelsa – Bol – Split, Ist – Molat – Zadar, Zverinac – Božava – Sestrunj – Zadar i Zadar – Iž – Rava čime Jadrolinija, kao prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj, završava prvu fazu projekta online prodaje karata za nacionalnu plovidbu. 

Za sada se putem Interneta mogu kupiti samo komercijalne karte, dok će prodaja za otočane biti moguća stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu, odnosno čim se uvede mehanizam s kojim će se moći jednoznačno identificirati otočane putem Interneta. 

Proces kupnje karte sastoji se od tri jednostavna koraka koje je potrebno obaviti putem stranice www.jadrolinija.hr. Nakon što se obavi proces kupnje karata, putniku  elektroničkom poštom stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije putnik može preuzeti putnu kartu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.