Hrvatski radio

Radio Zadar

Osnovci iz Bartula Kašića razveselili Saljane knjigama i društvenim igrama

26.05.2023.

17:12

Autor: Radio Zadar / SJM

Učenici OŠ Bartula Kašića u Salima

Učenici OŠ Bartula Kašića u Salima

Foto: OŠ B.Kašić / Radio Zadar

Danas su članovi učeničke zadruge Maraška zadarske Osnovne škole Bartula Kašića obradovali svoje prijatelje u Salima. Osnovci su vrijedno tjednima prikupljali knjige i društvene igre za Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu Sali, a danas su im donaciju i uručili. Učenici su ovom prigodom izveli i predstavu za prijatelje u Salima. Humanitarne akcije često organiziramo , napominje voditeljica zadruge, prof. Dušanka Dujić :  


 Skupili smo preko 1000, pa možda čak i do 2000 knjiga, stripova i društvenih igara. Naša Učenička zadruga »Maraška« zaista ima širok spektar djelovanja, od poduzetništva, ekologije, izložbi do humanitarnih akcija, a ovaj put smo se odlučili pomoći Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Sali i upotpuniti njihov književni fundus - kazala je za Radio Zadar prof. Dujić.


Galerija
Učenici i profesori OŠ Bartula Kašića u Salima, Foto: OŠ B.Kašića/Radio Zadar
Učenici OŠ B. Kašića u Salima, Foto: OŠ B.Kašića/Radio ZadarUčenici OŠ Bartula Kašića u Salima, Foto: OŠ B. Kašića/Radio Zadar

Učenici su održali i priredbu na rivi ispred Čitaonice, a organizirale su je profesorica hrvatskog jezika Meri Popović i učiteljica Zdravka Viduka, dok je plesnu točku pripremila prof. Ines Čakarun Tokić. Za literarni rad bila je zadužena prof Ana Lisica.

Galerija
Učenici OŠ B. Kašića u Salima, Foto: OŠ B. Kašića/Radio Zadar
Učenici OŠ B. Kašića u Salima, Foto: OŠ B. Kašića/Radio ZadarUčenici OŠ B. Kašića u Salima, Foto: OŠ B. Kašića/Radio ZadarUčenici OŠ B. Kašića u Salima, Foto: OŠ B. Kašića/Radio Zadar

Goste iz OŠ Bartula Kašića zadovoljan je dočekao ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Sali, Ante Mihić, koji napominje kako je ovo drugi put da su ih posjetili iz ove zadarske škole. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.