Hrvatski radio

Radio Zadar

M. Mazija: Očekivala sam više

16.12.2014.

11:59

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Porazom od Pule u prošlom kolu košarkašice Zadra završile su prvi dio sezone u natjecanju A-1 lige. Budući da su ovo kolo slobodne, igračice Marije Mazije ranije od ostalih će krenuti na kraći odmor. Pet pobjeda i pet poraza učinak je Zadranki u dosadašnjem djelu što im je dostatno za plasman u gornjem domu.

Unatoč tome Mazija je očekivala više.

 „Očekivala sam barem jednu pobjedu više ali sam svjesna i toga da mi teško igramo s ekipama koje imaju pravog centra te kvalitetnu unutarnju ali i vanjsku igru.  Žalim prije svega za tim što nisam nikako uspjela u datom trenutku dobiti od svoje ekipe barem više raspoloženih igračica. Na tome, kompaktnosti, moramo dodatno poraditi i vjerujem da ćemo to ispraviti u drugom djelu“.

Liga je poprilično ujednačena, velika borba do zadnjeg kola vodit će se za ulazak u doigravanje za prvaka koje će izboriti najbolje četiri ekipe.

„Šteta što su sada opet makli doigravanje s osam ekipa i uveli s četiri. Mislim da to nije dobra odluka, jer upravo sada je A-1 liga nakon mnogo sezona ponovno ujednačena i to bi dalo dodatnu draž a i mnogim ekipama bi u velikoj mjeri i produžilo sezonu što je jako bitno. Mi ćemo pokušati biti među četiri ekipe, sada, hoćemo li u tome i uspeti, to je već nešto drugo“.

Prvi protivnik koji očekuje ekipu Zadra u nastavku lige je 10. siječnja u Zagrebu, Medvešćak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.