Hrvatski radio

Radio Zadar

11:11 / 03.02.2014.

Autor: Željko Kapelari

Skokovi u vodu: Četiri zlata KSV Zadar u Grazu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održano je 2. kolo Alpe Adria natjecanja u skokovima u vodu za sezonu 2013/14. Natjecanje se održalo u Grazu. Skakači su se natjecali sa daske visine 1 i 3 metra, Nastupilo je preko 100 skakača iz desetak klubova u regiji. Od zadarskih klubova predstavili su se skakači Kluba za skokove u vodu Zadar, dok skakači KSV Arno nisu nastupili.

Za KSV Zadar od starijih natjecatelja nastupili su samo Marcela Marić i Roko Sipina. U mlađim kategorijama klub su predstavljali Diego Bajlo, Zvonimir Pašalić, Tomislav Kovačević i Matej Neveščanin.KSV Zadar ukupno je osvojio 4 medalje, sve zlatne.

Kod starijih juniorki Marcela Marić pobijedila je u obje discipline, daska 1 i 3 metra sa osvojenih 375, odnosno 421 boda, što joj je ujedno i novi osobni rekord sa daske 3m. Isti uspjeh ostvario je u kategoriji starijih kadeta Roko Sipina. Pobijedio je sa daske 1 i 3 metra sa osvojenih 301 odnosno 327 bodova, što je i njegov novi osobni rekord sa daske 3m. Ovim rezultatima potvrdili su visoku razinu forme na samom početku natjecateljske sezone. Nažalost, Hana Kovačević i Nika Cerovečki nisu bile u mogućnosti nastupiti na natjecanju.

Uz njih nastupili su i naši najmlađi skakači u kategoriji početnika i mlađih kadeta. Ostvarili su slijedeće rezultate sa daske 1m: Zvonimir Pašalić je u kategoriji mlađih kadeta zauzeo peto mjesto. U kategoriji početnika od ukupno 18 skakača Diego Bajlo zauzeo je šesto mjesto, Tomislav Kovačević  jedanaesto mjesto, dok je Matej Neveščanin natjecanje završio četrnaesti.

Slijedeće natjecanje za skakače KSV Zadar održat će se za dva tjedna. Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore, a natjecanje se održava u Zagrebu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.