Hrvatski radio

Radio Zadar

27. rođendan Parka Prirode Telašćica

02.07.2014.

12:04

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tim povodom Park su obišli ministri Zmajlović i Lorencin koji su obišli stazu oko jezera Mir i razgledali signalizacijske ploče - oboje financirano iz projekta Natura i u što je utrošeno oko 2,2 milijuna kuna.

Park prirode Telašćica koji danas slavi 27. rođendan počeo je s uređenjem posjetiteljskog centra Grpašćak. Ministar okoliša Mihael Zmajlović danas je potvrdio kako će projekt uređenja te utvrde nominirati za strukturne fondove. Projektna dokumentacija je u izradi, a financirao ju je Fond zaštite okoliša. Ujedno, u Parku prirode Telašćica bit će postavljena unificirana turistička signalizacija prema pravilima novog vizualnog identiteta Parkovi Hrvatske. Ravnateljica parka Nikolina Baković, dodala je, kako se stalno unapređuje infrastruktura u parku kojeg godišnje posjeti sto tisuća posjetitelja.

Ministar Darko Lorencin ni danas nije htio komentirati uspjeh početka turističke sezone. Smatra da ćemo zabilježiti plus, a napise o turističkom podbačaju ne uzima ozbiljno. Pričekajte ponedjeljak, kazao je Lorencina novinarima, vezano za turističku statistiku, ali i za izbor novog direktora glavnog ureda HTZ-a. Natječaj je otvoren do petka, a koliko je prijavljenih kandidata ministar ne zna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.