Hrvatski radio

Radio Zadar

10:22 / 21.07.2014.

Autor: RZD

44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako svi znaju da nije mudro miješati posao i zadovoljstvo, ljubav na poslu ponekad nije moguće izbjeći. Koliko se upuštamo u ljubavne avanture ili veze na radnome mjestu portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 1100 ispitanika.

 Više od polovice ispitanika (56%), tvrdi da se na poslu nisu upuštali u ljubavne odnose. I dok neki paze da na radnome mjestu ne izlaze iz poslovnih okvira, drugi ističu kako su, prema pravilima njihove tvrtke, takvi odnosi zabranjeni.

„To nije primjereno ponašanje. Može škoditi osobnim interesima na poslu i zakomplicirati međuljudske odnose. Distanca na poslu je ugodna stvar.“, smatra jedan od ispitanika.

Ipak, postoje i oni koji nisu odoljeli ljubavi na poslu, pa tako 21% ispitanika kaže da su s kolegom ili kolegicom imali ljubavnu vezu. Među njima 4% njih ističe da su svoju vezu okrunili brakom, dok nešto manje ispitanika (2%) kaže da ta veza traje još uvijek.

Bezazleni flert na poslu si je 'priuštilo' 10% ispitanika. I dok neki tvrde da nije bilo moguće odoljeti jer su u tvrtki 'svi mladi i zgodni', drugi su 'zaključili da ne bi bilo dobro ići dalje od toga'.

Kratku avanturu s kolegom/kolegicom s posla doživjelo je 13% ispitanika. I dok neki to iskustvo opisuju kao 'kratko, ali slatko', nekoliko ispitanika navodi kako su svoju odluku požalili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.