Hrvatski radio

Radio Zadar

BDP pao 1.2 %, ministar Maras optimističan

28.02.2014.

12:55

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je Državni zavod za statistiku objavio procjenu prema kojoj je BDP u četvrtom kvartalu prošle godine pao 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2012, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ostaje optimističan.

Mogu reći da je 2013. zadnja godina recesije, a ova će biti godina izlaska Hrvatske iz gospodarske krize, tako je u Zadru izvješće komentirao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Istaknuo je kako je gospodarstvo u fazi restrukturiranja velike industrije, spomenuvši pritom brodogradnju i Inu. Treba vremena da se te industrije restrukturiraju te da postanu učinkovite i stvaraju novu vrijednost. A ne da imamo industriju od koje manje dobivamo od uloženoga. Zato i jesmo u krizi i još možda i budemo neko vrijeme, rekao je Maras. Najavio je da bi rebalans proračuna na Vladi mogao biti za najviše tjedan-dva. Dodao je kako će i u njegovu resoru biti rezanja

Državni zavod za statistiku objavio je prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod u četvrtom kvartalu prošle godine pao 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je deveto tromjesečje zaredom kako gospodarstvo slabi. To je veći pad nego u trećem tromjesečju, kada je BDP skliznuo 0,6 posto, i veći nego što se očekivalo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.