Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan policije: Specijalci pokazali što znaju

26.09.2014.

15:34

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se Dan policije obilježava u ponedjeljak, na blagdan njihova zaštitnika Sv. Mihovila, zadarski plavci to su učinili danas. Javnosti su pokazali što sve znaju i mogu postrojbe interventne policije, a načelnik se pohvalio rezultatima svojih policajaca.

Sigurnost nam je zadovoljavajuća, razbojnici su iza rešetaka, a pala je i pokoja velika riba. Najveći ulov zadarske policije ipak je bila skupina Kosovara, koja je udruženo pljačkala po gradu. To bi mogao biti sažetak rezultata zadarskih plavaca, s kojima se pohvalio prvi čovjek zadarske policije Neven Paškalin.

Da je tomu tako potvrđuju i podaci o smanjenju ukupnog broja kaznenih djela za 16 posto, te smanjenju općega kriminaliteta za gotovo 20 posto. Smanjen je i broj prometnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira. Istodobno bilježimo zantno povećanje otkrivenosti kaznenih djela i posebno iz oblasti gospodarskoga i kriminaliteta droga. Stanjem sigurnosti tijekom godine možemo biti zadovoljni, posebno ako uzmemo u obzir da je iza nas još jedna turistička sezona, tijekom koje nije bilo događaja koji bi je narušili, istaknuo je Paškalin. 

Današnja svečanost bila je prigoda da se sazna koga je sve ministar unutarnjih poslova sve nagradio te tko je sve promaknut među zadarskim policijskim službenicima. Tako glasnogovornik Elis Žodan od danas nosi i naziv glavnog policijskog inspektora.

A dečki u crnom, pripadnici interventne postrojbe, koje najčešće vidimo na stadionima, prosvjedima i deložacijama, pokazali su kako se borilačkim i drugim vještinama bore protiv ekipe s druge strane zakona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.