Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas je važno biti protiv

15.01.2014.

13:41

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mi smo 91, 92, 93, znali protiv čega smo. Ja nikad nisam bio protiv Romana ni on protiv mene, ali sad su drugačije situacije – komentirao je u našoj emisiji „Aktualni sat“ nekadašnji predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras.

Uz Davora Arasa, gosti u našoj emisiji bili su Romano Meštrović, bivši čelnik zadarskog SDP-a i dugogodišnji komentator Radio Zadra Božidar Klarić, a komentirali su današnje mlade političare u zadarskom Gradskom vijeću, najavljenu regionalizaciju, razvoj Zadra te ostale aktualne teme.    

Mislim da je regionalizacija koja se predlaže suluda jer vodi cijepanju Hrvatske. Prije ili kasnije doći će do antagonizma Splita i Zadra, koji je uvijek postojao kroz povijest… za 50 godina ćemo imati težnju za novim državama ukoliko se to dogodi… Drugo, ja se čudim zadarskim političarima da jednostavno zanemaruju spoj Zadra sa Likom…  očito je da ipak postoji neka doza ljubomore ili osvete prema Zadru što je uspijevao i treba ga maknuti - kazao je između ostaloga Romano Meštrović. 

Zašto su ove regije koje se predlažu opasne? Mislim da čak ni mediji nisu zapazili jednu izjavu srpskog patrijarha uoči pravoslavnog Božića pa je rekao da je ugroženo srpsko stanovništvo u Hrvatskoj u Dalmaciji, Slavoniji i Hrvatskoj. Dakle regionalna podjela mora postojati , ali nikako  uz povijesne regije. Te povijesne regije su Hrvatsku razjedinjavaleistaknuo je naš nekadašnji kolega – Božidar Klarić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.