Hrvatski radio

Radio Zadar

David Gunjević: Situacija jest ozbiljna, ja sam optimist i s opcijom stečaja se nikada neću pomiriti

19.01.2023.

11:07

Autor: HRT RADIO ZADAR

David Gunjević

David Gunjević

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Situacija oko neizglasavanja redovnog proračuna stvara određenu problematiku u svakodnevnom funkcioniranju Košarkaškog kluba Zadar.

Od činjenice da trenutačna financijska situacija u klubu Zadar nije dobra ne bježi ni David Gunjević, direktor kluba. No, optimizma mu i dalje ne nedostaje.


- Situacija oko neizglasavanja redovnog proračuna nam stvara određenu problematiku u svakodnevnom funkcioniranju, međutim, ne bih previše dramatizirao oko toga. Kako nama, tako i drugima. KK Zadar se u povijesti nalazio u puno teških situacija i sve ih je nadilazio i izlazio jači. Zato sam i ovaj put optimist i vjerujem da ćemo s našim sponzorima pronaći dodatnu vrijednost da iznesemo taj financijski jaz na zadovoljstvo svih naših navijača.


Je li ugroženo postojanje Košarkaškog kluba Zadar? Prijeti li mu stečaj?


- Dokle god sam odgovorna osoba kluba, ja sam optimist i s opcijom stečaja se nikada neću pomiriti. Vjerujem da će razum prevladati i da ćemo se svi zajedno izvući iz ove situacije - ističe Gunjević.


Jedan od problema je i kašnjene plaća prema igračima i radnoj zajednici.


- Postoje određena kašnjenja, međutim, u ovakvoj situaciji nam je trenutačno najvažnija likvidnost te da održimo račun takvim da nije blokiran. Vjerujem da ćemo obveze prema igračima, radnoj zajednici i dobavljačima servisirati u skladu s mogućnostima, s najvećim naglaskom na odgovorno poslovanje - zaključio je direktor KK Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.