Hrvatski radio

Radio Zadar

David Gunjević: "Vjerujem da je u klubu svima stalo do toga da se trenera Jusupa podupre u radu"

08.07.2022.

12:30

Autor: Željko Kapelari

David Gunjević

David Gunjević

Foto: Toni Opačić / //

O aktualnostima u KK Zadar razgovarali smo s vd kluba, Davidom Gunjevićem.

Novi trener KK Zadar je Danijel Jusup s kojim je dogovorena dvogodišnja suradnja. Ovo će biti šesti put da će Jusup biti trener sastava iz Krešinog doma. Prošle sezone vodio je momčad Širokog.


Evo što je o imenovanju Jusupa na mjesto trenera sastava iz Krešinog doma rekao vršitelj dužnosti direktora kluba David Gunjević.


- On je izbor i prvi odabir novog sportskog direktora Denisa Pleslića. Mislim da je to i najlogičnije i najbolje rješenje u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo s bitno smanjenim budžetom u odnosu na prethodne sezone. Kažem, to je bila odluka Pleslića i vjerujem da je svima u klubu u interesu da se stane iza te odluke i da se podupre trenera Jusupa u njegovom radu.


Više o tri tjedna prošlo je otkako se na funkciji v.d.-a nalazi David Gunjević. Je li mu situacija u klubu sada nešto jasnija.


- Mislim da je, ono što je bilo najvažnije je bilo pokrenuti reviziju što smo i napravili kako bi išao taj kredit od 3, 7 milijuna kuna. Manje više situacija je snimljena što se tiče kratkoročnih i dugoročnih obveza. Najteži dio što slijedi je planiranje budžeta do kraja godine i kraja sezone. Generalno mislim da se dobar posao napravio jer je već odabran sportski direktor, imamo i novog trenera, po meni s tim je Zadar dosta rano počeo s planovima za sezonu koja je ispred nas.


Uz njegovu na adresu kluba stigli su još dvije prijave za upražnjeno mjesto direktora. Kada ćemo dobiti ime osobe koja će tu dužnost obnašati.


- Vjerujem da će to pitanje biti riješeno početkom sljedećeg tjedana, na NO je da za tu poziciju odabere najbolju i najstručniju osobu.


Sve se češće spominje selidba omladinskog pogona u Jazine.


- Moj stav je taj da se definitivno treba ići u rasterećenje budžeta što se tiče Jazina za koje mi imamo koncesiju. Mi djeci trebamo osigurati najbolje moguće uvjete za razvoj gdje god to bilo. To je zadatak za buduću upravu, ja sada u ovoj situaciji nisam u poziciji da to baš sada komentiram - dodao je na kraju još David Gunjević.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.