Hrvatski radio

Radio Zadar

Dončić: Iskaznice ne umanjuju prava otočana

13.10.2014.

11:42

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uvođenjem otočnih iskaznica prava otočana neće biti umanjena, a s druge strane uvodi se red i kontrola u sve linije subvencionirane od države, istaknuo je resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić za Radio Zadar.

Kao primjer navodi umirovljenike koji će i dalje imati pravo 30 puta mjesečno na besplatan prijevoz brodom: 

Umirovljenik koji živi na otoku i dalje će imati pravo trideset puta mjesečno za besplatan prijevod brodom, moći će ga koristiti bilo koji dan u tjednu, primjerice, ponedjeljak i utorak moći će ići 4 puta , a ako neće imati potrebu u srijedu i četvrtak, neće ići. Ali, ukupno će imati pravo mjesečno 30 puta. Dobit će iskaznicu, koja je ujedno i karta i neće više biti čekanja u redu, a trajekti će imati sustav kontrole. 

Posebno se mislilo, i na učenike i studente: 

Isto tako vam je za učenike i studente, isti princip, s tim da oni imaju pravo na dva puta dnevno, što znači, govorim mjesečno, ako ima neku aktivnost, tipa glazbena škola, sportska, živi na otoku, pa to radi na kopnu, također ne kupuju  kartu, nego dobivaju iskaznicu, ulaze na brod, pokazuju iskaznicu, koja se verificira.rekao je za naš radio ministar Dončić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.