Hrvatski radio

Radio Zadar

Dovršava se novo pristanište - gdje je čekaonica za putnike?

16.12.2021.

12:24

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Novo trajektno pristanište u Tkonu

Novo trajektno pristanište u Tkonu

Foto: Zadarska županija / Radio Zadar

Izgradnja nove trajektne luke u Tkonu, kapitalnog projekta Županijske lučke uprave Zadar, pri samom je kraju. U tijeku su završni radovi na pristupnoj cesti do luke u koju je uloženo 32 milijuna kuna, većim dijelom iz EU fondova. Tkonjani pozdravljaju dovršetak izgradnje životno važnog objekta, ali i upozoravaju kako nedostaje osnovnih sadržaja za putnike. 

Otočani su uočili kako na novom pristaništu nema čekaonice za putnike niti sanitarnog čvora. Potvrdio nam je to i načelnik Općine Anđelo Palaškov: 

Anđelo Palaškov

Dugo smo čekali ali se na kraju isplatilo, to je kapitalni projekt za nas jer gost koji dođe na Pašman prvo što vidi to je luka, a uz to sad ćemo rasteretiti središte mjesta koje je ljeti bilo kaotično- dodaje Palaškov. Još u listopadu 2015. Godine počeli su radovi u Tkonu da bi nakon nasipanja, izgradnje pristanišnih gatova, dviju rampi, ukrcajnog čekališta i parkirališta graditelji sad dovršavali pristupnu cestu . Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola potvrdio je za naš program kako bi u Novu godinu žitelji Pašmana trebali ući s novim pristaništem : 

Ravnatelj Škibola

Radove na izgradnji novog trajektnog pruistaništa u Tkonu izvela je zajednica ponuditelja Kali gradnja i El tim. 85 posto radova financirano je iz EU fondova, ostatak iz državnog proračuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.