Hrvatski radio

Radio Zadar

Generali na obljetnici vojarne u Šepurinama

03.05.2014.

07:05

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je sinoć prigodnom svečanošću obilježena 20. godišnjica osnutka Gardijskoga središta za obuku dočasnika Damir Tomljanović Gavran u Šepurinama. " Polaznici su prolazili mukotrpnu i zahtjevnu obuku, čiji su se rezultati vidjeli i u samoj operaciji Oluji" istaknuo je osnivač središta, umirovljeni general Ante Gotovina koji je zajedno s generalom Mladenom Markačem bio među svojim suborcima.

General je istaknuo kako u našim mirovnim snagama u Afganistanu i drugdje ima velik broj pripadnika koji su prošli obuku u Šepurinama:

" To su ljudi profesionalci koji se bave jednim časnim poslom. To je opasan posao, oni su osposobljeni za to, oni su taj posao izabrali i imaju našu potporu" poručio je general Gotovina.

Svečani program nastavlja se danas 20. Memorijalnim malonogometnim turnirom u čast Damira Tomljanovića - Gavrana i svih poginulih branitelja. Turnir će se održati na Bilom Brigu u Zadru, na Trgu Damira Tomljanovića - Gavrana ( igralište OŠ Zadarski Otoci ) - najavljuje Udruga pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović - Gavran".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.