Hrvatski radio

Radio Zadar

Gradonačelnik Kalmeta : to nije pristojno !

11.07.2014.

16:22

Autor: HRT Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nisam otišao na doček kruzera isključivo zato što se cijeli događaj organizirao bez sudjelovanja Grada Zadra i Zadarske županije, nitko nas nije ni kontaktirao - priopćio gradonačelnik putem svog Ureda.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Iznimno me veseli dolazak velikog kruzeraCelebritiyEquinox koji je, kako mediji prenose, bez problema sa svojih 315 metara dužine pristao uz najveći gat u luci Gaženica. Dakle, bez problema se vezao jer se imao na što vezati.

Drago mi je da su upravo oni, koji su cijelo vrijeme projekt luke Gaženica napadali kao megalomanski i nemoralan, danas došli dočekati kruzer i dati potporu ovom sjajnom projektu.

Kao što sam već rekao, nisam otišao na doček kruzera isključivo zato što se cijeli događaj organizirao bez sudjelovanja Grada Zadra i Zadarske županije, dapače, nitko nas nije ni kontaktirao. To u najmanju ruku nije pristojno niti profesionalno, a kamo li prema protokolu.

Daje ova Vlada bila sposobna i željela državi i Zadru dobro, izgradila bi lučki terminal. Zašto? Pa zato što upravo lučki terminal stvara nova radna mjesta i vraća 60 posto cjelokupne investicije. Bez njega, a to je posredno priznao resorni ministar u izjavama na dočeku kruzera, luka Gaženica ne može biti u funkciji, bez njega može biti jedino improvizacija koja se vidjela danas,a u tome nisam mogao sudjelovati.

 

S poštovanjem

Gradonačelnik Grada Zadra

Božidar Kalmeta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.