Hrvatski radio

Radio Zadar

HDZ brani Frka-Petešića: "To što se radi časnom domoljubu je sramotno"

29.01.2022.

17:44

Autor: Hina/HRT

Tomislav Sokol

Tomislav Sokol

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

U HDZ-u su ocijenili kako je sramotno ono što se radi predstojniku Ureda premijera Zvonimiru Frka-Petešiću zbog državnog stana u kojemu živi te poručili da, ako netko smatra da je u tom slučaju počinjeno kazneno djelo, neka to prijavi nadležnim tijelima.

- To što se radi Frki Petešiću, jednom časnom hrvatskom domoljubu, koji se početkom 90-ih u Francuskoj borio i lobirao za francusko priznanje Hrvatske, jest sramotno. Ako netko smatra da je počinjeno kazneno djelo i da je nešto protuzakonito, neka o tome ne govori pred medijima i time ne manipulira, već neka prijavi nadležnim institucijama pa ćemo vidjeti, izjavio je HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.


Ponovio je kako se prema Frka-Petešiću pri dodjeli stana na korištenje postupalo u skladu sa zakonom, on uredno plaća prirez u Gradu Zagrebu gdje ima prijavljeno boravište.


- Tu je sve potpuno čisto. To je tema koja je nametnuta medijima ni iz čega, rekao je Sokol.


Kad je riječ o slučaju načelnika Ivanić Grada kojemu je uhićeni načelnik aerodromske policije Pleso u zračnoj luci 'sredio' besplatno parkiranje, Sokol je rekao kako HDZ nema tolerancije prema korupciji i pušta institucije da neovisno obave svoj posao. Takvih slučajeva ima u svim strankama, dodao je spomenuvši slučajeve bivših SDP-ovaca novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića i Željka Sabe.


- HDZ ima nikakav stupanj tolerancije za korupcije za razliku od SDP-a koji to ipak tolerira i progledava kroz prste koliko se može. Neka policija i DORH odrade svoj posao, nema nedodirljivih i HDZ pušta institucije da neovisno obave posao koji treba, istaknuo je Sokol.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.