Hrvatski radio

Radio Zadar

HSP dr.A.S. - Treća smo stranka u Zadru

19.11.2014.

12:16

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski HSP Ante Starčević na izborima za mjesne odbore postigao je povijesne rezultate. Pokazali smo da smo treća stranka po jakosti u Gradu Zadra i da u svakom trenutku možemo osvojiti 10 posto glasova, kazao je predsjednik Gradske organizacije Rudolf Dvorski na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj, objasnio je Dvorski, zbog relativiziranja njihovih rezultata od strane nekih medija.

HSP dr. Ante Starčevića na izbore za mjesne odbore izašao je samostalno, bez HDZ-a i bez Ruže Tomašić i to u za stranku vrlo turbulentnim vremenima – istaknuo je Dvorski

"Ali i sa ovakvim tajmingom mi smo pokazali svoju snagu pokazali smo da vrijedimo i to puno više što neki znaju priznati ali to ipak nije naš problem" – rekao je Dvorski.

 Koji su to mediji relativizirali njihov izborni rezultat - Dvorski nije želio reći. Istaknuo je kako su osvojili 18 vijećničkih mjesta što je najbolji rezultat dosada. Na 10364 birača mi smo osvojili 1059 glasova što je 10,2 posto i to je ono što smo oduvijek govorili. HSP dr.A.Starčević je treća stranka u gradu Zadru sa 10 posto svojih birača i možemo samo rasti – dodao je Dvorski.

Ivica Vlakić, dopredsjednik gradske organizacije dodao je kako to pokazuje snagu stranke u Zadru. "To ukazuje i na vjerodostojnost naših članova jer u Zadru nitko od naših članova nije istupio. U zadru HSP- dr.A.S. vrijedi nešto" – rekao je Vlakić.

Vodstvo zadarskog HSP-a Ante Starčevića najavilo je i kako je spremno razgovarati o mogućim koalicijama sa drugim strankama, osim sa SDP-om zbog, kazao je Dvorski, razlike u svjetonazorima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.