Hrvatski radio

Radio Zadar

I danas pojačan promet prema moru

20.06.2021.

09:21

Autor: HRT Radio Zadar / HINA

Ilustracija - foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ilustracija - foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica na izlaznom kraku u smjeru mora kolona je duga oko 500 metara, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače se poziva na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju je danas je od 12 do 23 sata. Povodom Dana antifašističke borbe, zabrana će biti 21. lipnja od 15 do 23 sata te 22.lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.