Hrvatski radio

Radio Zadar

Ida - pobjednik 5. Avvanture

29.08.2014.

22:32

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom ceremonijom na Forumu i proglašenjem pobjednika završen je 5.-ti Avantura film festival Zadar. Izdvajamo pobjednika u glavnoj konkurenciji europske koprodukcije - poljski film - Ida redatelja Pawela Pawlikowskog.

Inače, festival otvoren prošle subote i ove je godine posjetiteljima ponudio bogat program sa 100 tinjak filmskih naslova čije su se projekcije odvijale na nekoliko atraktivnih lokacija. Evo što o ovogodišnjem izdanju festivala i natjecateljskog programa, kažu direktor Sergej Stanojkovski i član glavnog žirija, mađarski redatelj Gyorgy Palfi:

Mi smo jako zadovoljni, i misli da grad Zadar može biti ponosan što već pet godina ima međunarodni festival koji doveo i ove godine velik broj filmova, šareni program, 200 tinjak gostiju koji su tu boravili.- poručio je S. Stanojkovski.

Imali smo težak zadatak, naravno bilo je tu i loših filmova, no puno više dobrih, sve su svemu mmisli da je napravljen dobar balans, što se tiče festivala sviđa mi se ovaj grad kao lokacija, evo ovdje sam došao s obitelji tako da se osjećam i kao da sam istvremeno na odmoru- mađarski redatelj Gyorgy Palfi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.