Hrvatski radio

Radio Zadar

Internet prevara teška više stotina tisuća kuna

24.04.2020.

10:43

Autor: hrt zadar

Davor Javorovic/PIXSELL ( ilustracija)

Davor Javorovic/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Biograd zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari. Ona je putem interneta uplatila više stotina tisuća kuna i to muškarcu koji joj je obećao poslati veću količinu novca i zlata.U tijeku je kriminalističko istraživanje .

Naime, 59-godišnjakinja je tijekom mjeseca srpnja prošle godine putem interneta stupila u kontakt s osobom, koja se predstavila kao muškarac  iz Amerike, koji se trenutno nalazi u Afganistanu, te joj ponudio poslati veću količinu novca i zlata. Nakon toga mu je oštećena u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, nakon čega joj se osoba prestala javljati.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog dijela Prijevare.

 

Ovom prilikom još jednom skrećemo pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.