Hrvatski radio

Radio Zadar

Korlević: Još nemamo sustav koji stvara nove Tesle

31.03.2016.

16:17

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarsko Sveučilište dodijelio je počasni doktorat Koradu Korleviću zbog njegovih zasluga na području astronomije te rada s djecom s ciljem razvijanja kritičkog mišljenja i popularizacije znanosti .

Ovo sveučilišno priznanje, svjetski priznatom astronomu iz Višnjana, uručeno je tijekom današnje proslave 14. obljetnice osnutka Sveučilišta u Zadru.

U svom govoru Korlević je pozvao mjerodavne da više ulažu u znanost pogotovo u manjim sredinama gdje se krije velik broj talentirane djece.

Kako nastaju nove Tesle i Boškovići, jesmo li mi zbilja složili školski sustav da toj djeci koja nisu iz Zagreba pomognemo da budu Tesle,  odgovor je da to nismo napravili. Mi pokušavamo to odraditi, našli smo i neke sponzore, jednog trenutka primjetit će i država da to treba raditi onako kako se radi u Izraelu, gdje je moto - previše smo mali da nam jedan talent propadne. - poručio je K.Korlević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.