Hrvatski radio

Radio Zadar

"Kulminacija diskriminirajućih odluka na štetu naših navijača"

22.05.2022.

19:48

Autor: I.L./HRT/Hajduk

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Milan Sabic / Pixsell

HNK Hajduk poslao je priopćenje u kojem se osvrnuo na jučerašnja nemila događanja tijekom i nakon derbija na Maksimiru.

 Priopćenje prenosimo u cijelosti:


- HNK Hajduk osuđuje svako nasilje. Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir.


Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.


Smatramo da se jasno moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema.


Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.


Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore.


HNK Hajduk Split.


Na svojoj facebook stranici o sinoćnjim događanjima oglasila se i navijačka udruga Torcida iz Splita. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.