Hrvatski radio

Radio Zadar

Legalizirano 135 tisuća objekata!

01.07.2014.

18:38

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da sam prije godinu dana znala za ove brojke, niti sama sebi ne bih vjerovala - izjavila ministrica Anka Mrak Taritaš, govoreći o legalizaciji.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović borave u Zadru. U prostorijama Gospodarske komore predstavili su Program energetske obnove obiteljskih kuća za idućih 6 godina. Cilj Programa je energetska obnova minimalno 2 tisuće obiteljskih kuća godišnje u čitavoj Hrvatskoj, što je investicija od 207 milijuna kuna po godini. Ministricu Mrak Taritaš upitali smo o tijeku postupka legalizacije: Postupak legalizacije - da sam ja pred godinu dana znala da će biti te brojke, ne bih sama sebi vjerovala. Ja sam ih pogledala jučer. U ovom času na razini Hrvatske imamo 135 tisuća pravomoćnih konačnih rješenja legalizacije. Dakle mi smo uspjeli u malo više od godine dana 135 tisuća objekata na razini Hrvatske učiniti legalnima na način, ne samo da su dobili rješenja nego su i pravomoćna. Stvarno izdanih rješenja gdje još čekamo plaćanje je negdje oko 200 tisuća. I to je veliki uspjeh i ja tu zaista moram čestitati uredima i na razini gradova i na razini županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

Nadin 2022

Kušanje vina