Hrvatski radio

Radio Zadar

Linić o Milanoviću

30.05.2014.

18:33

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Linić u Hrvatskoj uživo pojasnio optužbe protiv Milanovića: Provjeravalo se sve oko mene bez naloga DORH-a, strašila obitelj.

Više ne mislim o uhićenju. Službe po nalogu Milanoviću pokušavali su komunicirati s mnogim mojim prijateljima. Provjeravalo se sve oko mene bez naloga DORH-a. Ioako on zna da mene ne može zastrašiti, ipak je pokušavao kako bi zastrašio moju obitelj. Još ću prikupiti dokaza i prijaviti sve saborskom odboru. Nisam dobio poziv DORH-a o navodima koje sam jučer iznio. U Saboru ne postoji zahtjev za skidanjem mog imuniteta, rekao je gost emisije HTV-a Hrvatska uživo saborski zastupnik i bivši ministar financija Slavko Linić detaljno pojašnjavajući svoje optužbe na račun premijera Zorana Milanovića. 

Vlada nije samo predsjednik. Vlada su i ministri. Imao sam samostalnost i mogućnost raditi. Ono što sam mislio da nije u redu, po zakonu i propisima sam zaustavljao. Nisam se slagao s Milanovićem koga treba financijski pratiti i kojme treba davati kredite, rekao je.

Sukobi sa Sinišom Petrovićem su bili dosta veliki između njega i ministara. Bili smo nezadovoljnim upravljanjem i ulaganjem u Inu. Smatram da Siniša Petrović nije radio u interesu Hrvatske nego u interesu MOL-a, naveo je Linić. Ponovio je da mu je Milanović osobno zabranio da govori o Ini.

Moje kolege u stranci se trebaju opredijeliti je li Linić kriminalac i ukrao 27 milijuna kuna ili je to bila spletka Milanovića za uklanjanje ministra koji zna i može raditi 12-13 sati dnevno. Korzo, tržnice, računi, afere su koje se vežu za moje ime tijekom 20 godina bavljenja politikom. Mogu podnijeti da mi podmeću, ali da to radi predsjednik stranke to ne mogu, rekao je Linić.

Moj istup nije da dobijem potporu jednog člana, jedne organizacije. Želim svakom čkanu stranke dati do znanja o čemu se radi. Želim pojasniti svoju stranu. Neka tijela stranke donesu svoje zaključke i odluke. Jučer mi je pao ogromni teret s leđa. Morao sam reći koje su razlike između ljudi koji sjede u Vladi.

Linić je rekao da u SDP-u straha ima zbog koječega. Optužio je Milanovića za autokratsko ponašanje koje uništava stranku. Za autokratsko vladanje predsjednika sam i ja kriv. Ima toliko različitih kriterija predsjednika stranke. Trebao sam prije reagirati - Holy je izbačena zbog jednog maila. Milanović ima drugačiju ljestvicu - jednima je dozvoljeno, a drugima to isto nije, konstatirao je Linić.

Za mene je Kraš tvrtka koja zapošljava 2300 zaposlenih, jedna od rijetkih gdje su vlasnici mali dioničari. Svaki projekt da konditorska industrije ide s izvozom prema EU-u je interesantan projekt. Projekte u koje ćemo ulagati da se uvozi i guši naša industrija državnim novcima nisam htio dopustiti, komentirao je Linić svoj sukob s članovima HBOR-a, a vezano uz tvrtku Mali biskviti. Za sve to je obaviješten od stručnih službi HBOR-a.

Na pitanje treba li Milanović dati ostavku, Linić je rekao da će se o tomu razgovarati i odlučivati na Glavnom odboru stranke. No, za mene je on neuspješan premijer, bio je jasan Linić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.