Hrvatski radio

Radio Zadar

Lorencin vs. Matešić

17.03.2014.

11:57

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon smjene Meri Matešić s mjesta direktorice Hrvatske turističke zajednice, polemika je nastavljena i u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskoga radija. Ministar turizma Darko Lorencin tvrdi da je Matešić smijenjena zbog toga što je loše obavljala svoj posao, a Meri Matešić i dalje smatra da je žrtva većih igrača:

      " Tu moram reći da je napravljen jedan vrlo vješti spin , moram reći da se sfera stavila i da je prešla na konzultante i tu priču što u javnosti nailazi na plodno tlo no međutim moram reći da od ljeta prošle godine, od kad smo krenuli sa izmjenama u HTZ-u dakle reorganizacijom ureda, od tog trenutka pa do današnjih dana tijek tih promjena nije bio zadovoljavajućeg tempa, nije imao svoju dinamiku i isto tako u prva tri mjeseca ove godine nije davalo naznake da će se išta po tom pitanju promijeniti." - kazao je ministar Darko Lorencin.

       " Mi smo promjene proveli i valja naglasiti da HTZ  radi i treba raditi isključivo prema programu rada, a mi smo i prema programu rada i radili. Strateški marketing plan je dokument koji prije svega treba dati analizu stanja i prijedloge aktivnosti koje se trebaju provoditi, ali u cilju ostvarenja strateških ciljeva. Mi smo u tom trenutku dobili drugo-fazno izvješće, dakle dio plana kojem je nedostajao niz strateških dokumenata koji su trebali biti u planu a koji je sadržavao novi prijedlog sistematizacije koja nije bila naručena, koja predlaže uvođenje novih brojnih funkcija, drastično smanjenje broja zaposlenika i smanjenje broja predstavništava a sve u korist, kako je stajalo u tom dokumentu, vanjskih partnera i outsourcinga." - kazala je Meri Matešić.

O pravu na 12 neto plaća, na što je pozornost skrenuo ministar, Matešić je uzviknula To nije istina! Cijelo vrijeme me ministar lagao u oči! To je jedno, a moj ugovor nije nikakav problem, na njemu je inzistirao bivši ministar, a on isključivo ovisi o odluci Turističkog vijeća, može iznositi jednu plaću, a može i nijednu. Ja ga ni u jednom trenutku nisam aktivirala, a moja plaća iznosi 17 tisuća kuna plus dodaci. Ja, eto, nemam problema s iznošenjem podataka, a o čuvanju pozicije mi jedan političar zaista ne treba dijeliti lekcije, zaključila je Matešić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.