Hrvatski radio

Radio Zadar

Mladi i neovisni

10.11.2014.

07:05

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas od 13 do 15 sati u Gradskoj knjižnici tribina o ulasku mladih u svijet poduzetništva.

Na tribini će sudjelovati četiri mlada poduzetnika i moderator uz ostale sudionike, studente i učenike, poručuju iz zadarske gradske uprave.

Na tribini o poduzetništvu „Mladi i neovisni“ sudjelovat će mladi uspješni poduzetnici koji će predstaviti vlastite poduzetničke pothvate i uspjehe, motivaciju za ulazak u poduzetništvo, kao i izazove s kojima su se susreli. Svrha je održavanja tribine poticanje mladih ljudi na ulazak u svijet poduzetništva i razumijevanje načela poduzetništva preko osobnih iskustava poduzetnika.

Tribina se održava u sklopu projekta „PoTRaGA - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja”, koji se sufinancira sredstvima Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda. U projektu sudjeluju Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije. Cilj je projekta ”PoTRaGA” promocijom poduzetništva i cjeloživotnog učenja olakšati pristup tržištu rada dugotrajno nezaposlenim mladim osobama sa srednjom stručnom spremom. Projektom se planira povećati mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja ciljne skupine dugotrajno nezaposlenih mladih osoba sa srednjom stručnom spremom prekvalifikacijom i podizanjem razine njihova znanja o poduzetništvu, te pridonijeti uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada kreiranjem portala specijaliziranog za potrebe lokalnog tržišta rada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.