Hrvatski radio

Radio Zadar

NATO-v general Harper u Zemuniku

09.06.2014.

16:44

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Generalni direktor Međunarodnog vojnog osoblja u sjedištu NATO-a Air Marshal Sir Christopher Harper posjetio je danas vojarnu Zemunik, gdje je održao predavanje "NATO budućnost nakon završetka misije ISAF". Sastao se s direktorom Glavnog stožera Oružanih snaga RH general bojnikom Matom Pađenom i zapovjednikom HRZ-a i PZO-a brigadnim generalom Draženom Ščurijem, a u stalnoj pratnji tijekom trodnevnog posjeta Hrvatskoj je hrvatski vojni predstavnik u NATO-u i EU general pukovnik Mirko Šundov.

Tijekom boravka u vojarni Zemunik general Harper je obišao i letačke eskadrile 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a, gdje se upoznao s aktivnostima i razvijenim sposobnostima postrojbi te je razgledao zrakoplovnu vojnu tehniku kojom je opremljena baza u Zemuniku.
Ovoje prvi njegov posjet Hrvatskoj, a osim baze u Zemuniku visoki predstavnik NATO-a posjetio je i Hrvatsku ratnu mornaricu, izvijestili su iz vojarne u Zemuniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.