Hrvatski radio

Radio Zadar

Nenad Periš za HTV: Samo želim doznati istinu

04.01.2022.

17:38

Autor: T.V./HRT

Nenad Periš, otac nestaloga Mateja Periša

Nenad Periš, otac nestaloga Mateja Periša

Foto: HTV / HRT

Potraga za mladićem iz Splita u Beogradu i dalje traje. Iz srpskog MUP-a potvrdili su da od prijave nestanka danonoćno tragaju za 27-ogodišnjim Matejem Perišem. Jučer je njegov otac, Nenad Periš, potvrdio da je mladić koji trči ulicama Beograda, a koji se vidi na više objavljenih snimki nadzornih kamera, njegov sin. 

- Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put, rekao je shrvani otac.


Cijeli razgovor s ocem Mateja Periša pogledajte u našem središnjem Dnevniku u 19 sati. 

- Peti dan potrage za Matejem uključili su se i ronioci, pretraživali su Savu satima, pomoću sondi. I dalje nije poznato što se dogodilo s Matejem. Srbijanski MUP objavio je da su u potragu uključene sve nadležne jedinice i poduzimaju sve radnje kako bi pronašli mladića, javila je iz Beograda za Vijesti u 17 Zrinka Perić. 

Nesretni događaj komentirao je i bivši policijski inspektor.


- Jako je važno da postoje snimke koje su pronađene i koje dosta toga govore, vjerojatno ne sve, ali treba imati strpljenja. Mnogo. Sam taj ulazak u rijeku, sve je moguće, ali netko tko je trčao u punoj kondiciji teško da bi se mogao preko ograde, rekao je Slobodan Mišković, bivši inspektor za otmice i ucjene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.