Hrvatski radio

Radio Zadar

Ni bura ni samo 11 stupnjeva u moru i zraku nije ih omela u zimskom kupanju

29.01.2022.

14:55

Autor: Vladimir Šetka/HRT Radio Zadar

Vesela ekipa u moru

Vesela ekipa u moru

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar

Skupina Zadrana već neko vrijeme svake subote u podne prakticira zimsko kupanje u moru. Na plaži Borik na Puntamici danas im se pridružilo i desetak turista iz Meksika, Brazila i nekoliko europskih zemalja.


Nije  im smetala ni temperatura mora od 11 stupnjeva, koliko je u tom trenutku bilo i u zraku, a ni jaka bura, čiji su udari utjecali i na kvalitetu tona u našem videu.


Slučajno ste me ulovili sada ovdje, skupila se ekipa iz Zadra, naš Dragi Jurjević, inače trkač, povukao je inicijativu da se kupamo u moru, došlo je nešto nas Zadrana, a skupilo se i stranaca koji su tu. Što da kažem, lipo je, ledeno je-A zašto se kupamo? Zato što smo zdravi, zato što smo veseli, zato što smo puni adrenalina, ku'š bolje, rekao nam je Tomislav Travica.


Zimsko kupanje u Zadru

Zimsko kupanje u Zadru

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar

A stranci nakon izlaska iz mora i nisu bili previše pričljivi. Očito im je bura nakon izlaska iz mora bila neugodnija nego što su mislili. Za Dragog Jurjevića ništa novo kupati se po ovakvoj hladnoći.


Ugodno je. Čak je neugodniji vitar sam. Doslovno mi je ledenije vani, nego unutra. Ali opet, kupali smo se i na Paklenici prije tjedan dana, gdje je bilo šest stupnjeva, tako da je ovo sasvim OK, kaže Dragi.

Zimsko kupanje u Zadru

Zimsko kupanje u Zadru

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.