Hrvatski radio

Radio Zadar

Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik uz izbor "najosmjeha kabine"

29.01.2014.

14:17

Autor: hrz

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Noći muzeja u Zadru, 93. zrakoplovna baza organizira Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik. Ovaj jedinstveni događaj najavljen je za petak 31. siječnja, od 16 do 20 sati.

Program:

· razgledavanje Muzeja vojne tehnike

· razgledavanje aviona i helikoptera na kojima lete hrvatski vojni piloti

· Izbor "naj-osmjeh zrakoplovne kabine"

· "pogledaj noć kao dan" uz pomoć opreme za noćno letenje (NVG uređaji )

· nagradne igre

Vojarna Zemunik, petak 31. siječnja od 16,00 do 20,00 sati.

 

O ideji Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik:

U sklopu manifestacije Noć muzeja u Zadru željeli smo obogatiti ponudu programom Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik. Kako je aktivnost dobro prihvaćena u javnosti htjeli smo redovitim posjetiteljima vojarne Zemunik (djeca, zrakoplovni entuzijasti, spotteri, fotografi...) koji nas inače posjećuju kroz Dane otvorenih vrata ponuditi i mogućnost doživljaja vojarne noću zbog fotografiranja i sadržaja koje smo za ovu prigodu pripremili.

Preporuka je doći oko 17,00 sati, u sumrak, zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje. Bit će izložena tehnika na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a po prvi puta posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću. Priredili smo i druge sadržaje kao izbor „Naj-osmjeha zrakoplovne kabine", nagradne igre i druga iznenađenja.

Satnica je ciljano prilagođena kako bi sadržaji u vojarni Zemunik bili pretprogram Noći muzeja u Zadru i ovo je ujedno prva vojarna u Hrvatskoj koja se uključila u akciju Noć muzeja u Hrvatskoj - poručuju organizatori.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.