Hrvatski radio

Radio Zadar

Obrada kaznenih prijava u slučaju N. Lamjane u žurnom postupku

08.05.2014.

12:48

Autor: A. Kolanović/V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok radnici Nauta Lamjane broje zadnje dane i poslove u svome škveru, DORH se požurio obraditi radničke i sindikalne kaznene prijave zbog sumnji u kriminal.

U posljednjih više od mjesec dana radnici i sindikalni vođe upirali su prstom u hrvatsko pravosuđe i pozivali novog Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, na dan polaganja prisege, da s mrtve točke pokrene rješavanje kaznenih prijava. Prema informacijama, kojima raspolažemo, čini se da ih je Cvitan jako dobro čuo. 

Gospodin Cvitan danas se sastao sa Županijskim državnim odvjetnikom Ivanom Galovićem i njegovim zamjenikom Slobodanom Denonom. Međutim, o čemu su razgovarali ne mogu Vam reći,

potvrdila nam je jučer glasnogovornica DORH-a Marina Mihordin. 

A kako neslužbeno doznajemo povod za sastanak bilo je upravo pitanje rješavanja kaznenih prijava u slučaju Nauta Lamjane. Ivan Galović nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da se razgovaralo o brojnim temama, pa i o slučaju Nauta Lamjane. Cvitan je, navodno, od zadarskih tužitelja zatražio što žurniju obradu kaznenih prijava, koje su podnijeli radnici i sindikalni povjerenik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.